به گزارش گروه روي خط رسانههاي برنا، گريپ فروت به واسطه ويژگي هاي ارتقا سلامت و مبارزه با بيماري خود به عنوان «ميوه اي از بهشت» شناخته مي شود. گريپ فروت ميوه اي احياكننده و خوشمزه است كه از محتواي ويتامين C، يك نوع آنتي اكسيدان، بالايي سود مي برد. همچنين، اين ميوه منبع خوبي براي ويتامين A، پتاسيم، فولات، تيامين، ويتامين B6، كلسيم، آهن، مس، فسفر، منيزم، مواد مغذي گياهي و فلانوئيدها است.
گريپ فروت از ميزان كالري پاييني برخوردار است. در ادامه با برخي از فوايد سلامت اين ميوه بيشتر آشنا مي شويم.
كمك به كاهش وزن
گريپ فروت سرشار از ويتامين C، فيبر و آب است و براي افرادي كه در تلاش براي كاهش وزن هستند، گزينه اي ايدهآل محسوب مي شود. ويتامين C موجود در گريپ فروت عملكرد سيستم سوخت و ساز بدن را بهبود مي بخشد و همچنين سوخت و ساز چربي را تنظيم مي كند و از اين رو، به چربي سوزي كمك مي كند.
محتواي فيبر و آب گريپ فروت نيز به كاهش دردهاي گرسنگي كمك مي كنند. اين ميوه مي تواند به جذب و كاهش نشاسته و قند در بدن كمك كند.
پس در رژيم كاهش وزن خود نوشيدن يك ليوان آب گريپ فروت يا خوردن نيمي از يك ميوه گريپ فروت پيش از وعده هاي غذايي را فراموش نكنيد.
تثبيت قند خون
انجمن ديابت آمريكا مصرف گريپ فروت را براي افرادي كه از ديابت رنج مي برند، توصيه مي كند. اين ميوه با شاخص قند خون پايين به افزايش ناگهاني و شديد قند خون پس از مصرف آن منجر نمي شود.
فلانوئيد موجود در گريپ فروت كه به نام نارينجنين شناخته مي شود، حساسيت بدن به انسولين را افزايش مي دهد و همچنين به حفظ وزني سالم كمك مي كند.
افراد مبتلا به ديابت بايد روزانه نصف يك ميوه گريپ فروت را در رژيم غذايي خود بگنجانند تا به مديريت سطح قند خون آنها كمك كند.
نكته: گريپ فروت براي افرادي كه داروهاي خاص مانند استاتين ها و مسدودكننده هاي كانال كلسيم مصرف مي كنند، مناسب نيست.
محافظت در برابر سرطان
گريپ فروت به كاهش خطر ابتلا به سرطان هاي معده، روده بزرگ، مثانه، پستان و مري كمك مي كند. اين ميوه سرشار از آنتي اكسيدان با راديكال هاي آزاد، مواد خطرناكي كه موجب آسيب سلول ها در بدن مي شوند و در نهايت مسئول بيماري هاي مرگبار مانند سرطان هستند، مبارزه مي كند.
كاهش خطر سنگ هاي كليه
با نوشيدن روزانه آب گريپ فروت، شما مي توانيد خطر سنگ هاي كليه اگزالات كلسيم را كاهش دهيد. محتواي بالاي اسيد سيتريك موجود در گريپ فروت به جلوگيري از تشكيل سنگ ها و حتي شكستن سنگ هاي كوچكي كه شكل گرفته اند، كمك مي كند. اسيد سيتريك موجب مي شود تا ادرار محيطي كمتر مطلوب براي شكل گيري سنگ ها باشد.
نه تنها براي سنگ كليه، بلكه گريپ فروت براي سلامت كلي كليه ها نيز خوب است. مطالعه اي كه در سال 2011 در نشريه Plos One منتشر شد، نشان داد كه محتواي فلانوئيد بالاي گريپ فروت داراي آثار هيپوليپيدميك و ضد التهابي است و از اين رو، به درمان چربي خون، ديابت و عفونت ويروس هپاتيت C كمك مي كند.
منبع : مطلب دوني